VBS De Wegwijzer - Dessel


Projectgegevens:

Architect: Markant Architecten
Bouwheer: vzw Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen regio Turnhout
Adres: VBS De Wegwijzer, Hannekestraat 22 te 2840 Dessel
Oppervlakte
- sportruimte: 500m²
- overdekte speelplaats: 143m²
- fietsenstalling: 344m²
- andere omgevingswerken: 480m²
Start uitvoering januari 2019, werken klaar 15.03.2020, voorlopige oplevering 14.09.2020
Aanbestedingsbedrag 1.319.648,82€
Budget bij oplevering 1.300.034,63€
Winnaar wedstrijdontwerp eind 2016

Projectomschrijving:

Bouwprogramma: nieuwe sportruimte, overdekte speelplaats, fietsenstalling en parkeerplaatsen.
De sporthal is opgebouwd uit een sportruimte met een bergruimte voor sportmateriaal. De nuttige oppervlakte van 290m² laat gebruik door 1 of 2 klasgroepen toe met voldoende loopruimte voor 1 of meerdere groepen. De technische ruimten zijn bereikbaar langs buiten zodat hieraan geen circulatieoppervlakte wordt verspild.
Het grondplan van de sporthal is zo opgevat dat er geen overbodige circulatie is. De inkomhal is ineens de toegang tot de sanitairen en kleedruimten. Dit geheel biedt de mogelijkheid de sanitairen bij de speelplaats te gebruiken terwijl de sportruimte afsluitbaar is. Door de inkomhal volledig in glas uit te voeren is de activiteit van buitenaf zichtbaar en controleerbaar. De 2 kleedruimtes zijn dermate ontwikkeld dat de kruising van vuile schoenen met propere sportschoenen wordt beperkt. De sporthal staat direct in relatie met de openruimte en met de luifel. In de toekomst is er een directe relatie met de kleuterschool mogelijk, waardoor zij de sporthal als overdekte binnenspeelplaats kunnen gebruiken. Aan de Noordzijde zijn ramen op hoogte voorzien op veel daglicht binnen te krijgen en dat de muur eronder benut kan worden voor sportramen e.d. Het nieuwe gebouw van 500m² is kleinschalig gehouden op maat van de kinderen en de omgeving. Dit realiseren we door het bouwprogramma te ontleden in hoge en lage zones. De schuine daken versterken het visuele karakter, en zorgen voor schaalverkleining naar de omgeving. Via de schuine daken halen we licht binnen en integreren we de technieken. Het gebouw is ingeplant aan de noordzijde van het terrein, zodat er geen schaduw valt op de speelplaatsen. Het gebouw verlaagt aan de noordzijde zodat de impact naar de buren beperkt is.

Kijk ook naar:

Catégorie:

Neder-Over-Heembeek

- Activité : Construction durable, - Activité : Stabilité, - Activité : Techniques spéciales, - Fase: In ontwerp, - Secteur : Culture & récréation, - Secteur : Éducation, - Secteur : Monument, - Secteur : Bâtiments publics
Ten Wyngaerde - Antwerpen - Lange Lozannestraat - Binnenplein

Ten Wyngaerde – Antwerpen

- Activité : Stabilité, - Fase: Afgewerkt, - Secteur : Résidentiel, - Secteur : Logement social
Laiterie Anderlecht - Stabiliteit

Laiterie Anderlecht

- Activité : Stabilité, - Fase: Afgewerkt, - Secteur : Résidentiel
Stadium Molenbeek - ingang

Stadium Molenbeek

- Activité : Construction durable, - Activité : Stabilité, - Activité : Techniques spéciales, - Secteur : Éducation, - Secteur : Sport
provinciaal instituut voor vorming en opleiding, Asse.

Provinciaal Instituut voor Vorming en opleiding – schietstand en horecapunt Asse

- Activité : Techniques spéciales, - Fase: In uitvoering, - Secteur : Éducation, - Secteur : Immeuble de bureaux, - Secteur : Bâtiments publics
studie stabiliteit, technieken, duurzaam bouwen referentie

Roche Belgium Anderlecht

- Activité : Construction durable, - Activité : Stabilité, - Activité : Techniques spéciales, - Phase : réalisé, - Secteur : Immeuble de bureaux

Onze expertise inzetten voor uw project?

Wij luisteren graag naar uw plannen.

 

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. lisez plus

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten